19

Kliknite na kartu za pregled projekata u županiji.

Informacije o županiji

Informacije o županiji:
http://www.investincroatia.hr/region/dubrovnik-neretva-county-2/

Više informacija o županiji:

ŽUPANIJSKA KOMORA DUBROVNIK
Pera Čingrije 6, 20000 Dubrovnik
tel. +385 (0)20 312 099
fax +385 (0)20 312 096
hgkdu@hgk.hr

Osoba za kontakt:
Nikolina Trojić (ntrojic@hgk.hr)Print Karta
Projekt Luka nautičkog turizma Ploče
LokacijaMarina je predviđena na sjevernom dijelu Ploča (Uvala Baćine), na 700 metara dugom obalnom pojasu, otprilike 400 metara od centra grada. Grad Ploče nalazi se na jadranskoj obali, na jednakoj udaljenosti između Splita i Dubrovnika. Lokacija mjesta je idealna za luke s obzirom da je od vjetra zaštićena Pelješkim poluotokom i omogućuje učinkovitu pomorsku vezu s otocima. Grad se nalazi na Pan-europskom koridoru Vc što značajno doprinosi razvoju Luke Ploče, druge najveće morske luke u Hrvatskoj.
Županija
 • Dubrovačko-neretvanska županija
 • OpisProjekt uključuje izgradnju luke nautičkog turizma s maksimalnim kapacitetom 400 vezova na lokaciji Pod cestom, u području Baćine u Pločama.
  Ukupni obuhvat projekta je 11,4 hektara. Planirani kapaciteti uključuju 7 gatova za ukupno 224 plovila različite veličine (do 35 m). Drugačije varijante rješenja luke nautičkog turizma su moguće pod uvjetom da su u skladu s prostornim planom lokacije Pod cestom, rezultatima studije utjecaja na okoliš i maritimne studije. Također su dozvoljene rekonstrukcije i prenamjena postojećh objekata u sve sadržaje potrebne za rad luke nautičkog turizma.
  Prema postojećem Idejnom rješenju postoje dvije varijante razvoja ovog projekta.
  Prema idejnom rješenju prva varijanta uključuje izgradnju 292 veza, parkinga za 101 automobil, suhe vezove, izvlačilište – travel lift ili dok, kao i rekonstrukciju postojećih objekata (na lokaciji je ranije bila tehnička radionica i na njoj se nalazi nekoliko objekata koji se trenutačno ne koriste) u restoran, recepciju, dućane i skladišni prostor.
  Druga varijanta je proširena verzija prve dakle uz objekte izgrađene u prvom dijelu, predviđena je puna komercijalizacija područja i izgradnja hotela sa 140 kreveta, dodatnih vezova (do ukupno 400) te objekt s dućanima i skladišnim prostorom kao i garaža s 240 parkirnih mjesta.
  Djelatnost

  Infrastruktura - turistička infrastruktura

  Turizam


  Predviđeni izvori financiranja
  Iznos opisnoProcijenjena vrijednost prve varijante je 6 milijuna EUR, a vrijednost projekta druge varijante procijenjuje se na dodatnih 15,5 milijuna EUR, međutim konačni će iznos ovisiti od prioriteta i interesa investitora kao i mogućih razvojnih rješenja marine.

  Mogućnost sudjelovanja u projektu
  Traži se investitor

  Status pripreme projektne dokumentacije
  Stanje dokumentacijePočetna faza
  Za detalje molimo kontaktirati investicije@hgk.hr

  Nositelj
  NositeljGrad Ploče
  KontaktGrad Ploče
  Kontakt osoba: pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela
  E-mail: ured.gradonacelnika@ploce.hr
  Mob: 092 142 0190
  www.ploce.hr

  Ostale informacije
  Vrsta projektaJavno-privatni
  Za detalje molimo kontaktirati investicije@hgk.hr

  Vezane datoteke

  Pdf PLOCE_ Marina_v1_orto.pdf.pdf

  Pdf PLOCE_ Marina_v2_orto.pdf.pdf