15

Kliknite na kartu za pregled projekata u županiji.

Informacije o županiji

Informacije o županiji:
http://www.investincroatia.hr/region/sibenik-knin-county/

Više informacija o županiji:

ŽUPANIJSKA KOMORA ŠIBENIK
Fra jeronima Milete 31, 22000 Šibenik
tel. +385 (0)22 311 600
fax +385 (0)22 311 610
hgksi@hgk.hr

Osoba za kontakt:
Ines Škaro (iskaro@hgk.hr)

Informacije o lokacijama na području grada Šibenika spremnih za investiranje možete preuzeti putem Kataloga investicisjkih prilika Grada Šibenika na ovoj poveznici: http://www.investincroatia.hr/wp-content/uploads/2016/09/Sibenik_investment_opportunities_web.pdfPrint Karta
Projekt Izgradnja i opremanje sirane Vlajina
LokacijaOklaj, općina Promina
Županija
 • Šibensko-kninska županija
 • OpisOvim projektom investitor planira izgradnju, uređenje i opremanje sirane kapaciteta 10.000 litara prerađenog mlijeka u jednoj smjeni, s time da je u kasnijoj fazi planiran rad u dvije smjene, odnosno 20.000 litara prerađenog mlijeka u jednom danu. Sirana s proizvodnjom ovčjeg i kravljeg sira osnovat će se s ciljem razvoja i unaprjeđenja mljekarstva na području općine Promina. Investitor ovim projektom planira izgradnju sirane dimenzija 21.5 m x 58,30 m ukupne bruto površine od 1.253,45 m2, pri čemu će u donjem dijelu biti sve prostorije vezane uz pogon i preradu mlijeka. Također, predmetni objekt opremiti će se opremom koja je potrebna za čuvanje mlijeka, preradu mlijeka (polutvrdi, tvrdi, meki-škripavac i sir iz mišine) u sir, skutu i vrhnje te dopremu mlijeka od proizvođača do sirane.
  Kao glavna opravdanost predmetne investicije svakako je evidentan porast potražnje za specifičnim proizvodima kao što je sir iz mišine uz nepostojanje ponude ovog sira na području Hrvatske. Nadalje, na širem području općine Promina postoji svega jedan subjekt u poslovanju s hranom koji je ovlašten za otkup mlijeka na navedenom području što je nedovoljno za ozbiljniji razvoj mljekarskog sektora na tom području. S druge strane postoji veliki stočarski potencijal i tradicija proizvodnje i prerade mlijeka, osobito u tvrde i polutvrde sireve, skutu i autohtoni sir iz mišine koji je izrazito cijenjeni sir na tom području.
  Pogon kakav se planira izgraditi predmetnim projektom zasniva se na tradicionalnom sirarstvu što svakako sa sobom nosi veću količinu dodane vrijednosti. Tradicionalni sirevi, kao što je primjerice sir iz mišine, tržištu nudi proizvod intenzivnog i zanimljivog okusa namijenjenoj posebnoj skupini potrošača koji uživaju u tradicionalnim proizvodima, a koji prije realizacije predmetnog projekta ne mogu zadovoljiti svoje potrebe na području Hrvatske. Trenutno nema industrijske proizvodnje sira iz mišine niti u Hrvatskoj niti u ostatku EU, stoga ga ne možemo naći na policama u trgovinama. Tržišni potencijal za ovaj sir je oko milijun konzumenata u Hrvatskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini te još toliko potrošača diljem EU.
  Djelatnost

  Poljoprivreda

  Industrija


  Predviđeni izvori financiranja
  Vrijednost projekta€2.651.657,00
  Financiranje sredstvima EU
  Financiranje opisnoPostoji mogućnost prijave projekta na natječaj iz Europskog fonda za ruralni razvoj s ciljem ishođenja potpore u iznosu od 50% od ukupno prihvatljivog ulaganja

  Mogućnost sudjelovanja u projektu
  Traži se investitor
  Traži se strateški partner

  Status pripreme projektne dokumentacije
  Stanje dokumentacijePotpuna dokumentacija
  Za detalje molimo kontaktirati investicije@hgk.hr

  Nositelj
  NositeljVlajina d.o.o.
  KontaktVlajina d.o.o.
  Adresa: Ljubotić, Bilušići br. 20
  Kontakt osoba: Zvonimir Lučić, Direktor
  Mob: 098 228 085

  Ostale informacije
  Datum početkaRealizacija projekta započeti će odmah po dogovoru sa investitorom ili strateškim partnerom.
  Duljina projekta u mjesecima6 mjeseci
  Vrsta projektaPrivatni
  Za detalje molimo kontaktirati investicije@hgk.hr