Projekt Zdravstveno-turistički centar Stubaki
LokacijaOpćina Stubičke Toplice
Općina Stubičke Toplice, smještena je u Zagorju, u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Od Zagreba i međunarodne zračne luke udaljena je 45 km.
Preko Zaboka, samo 8 km od Stubičkih Toplica, omogućena je dobra prometna veza s europskom mrežom autocesta (Phyrinska autocesta koja vodi od Nürnberga u Njemačkoj do Beograda u Srbiji). Sa Zagrebom su također povezane željeznicom, zahvaljujući kojoj su Stubičke Toplice nekada bile tradicionalno izletište Zagrepčana.
To je mjesto u neposrednoj blizini, najvažnijih europskih emitivnih tržišta spa-turizma (Italije, Austrije, Slovenije, Mađarske). U krugu od 20 km postoje brojne specijalizirane medicinske ustanove kao što su Specijalna bolnica za rehabilitaciju i institucije poznate po kardio-vaskularnoj kirurgiji, ortopediji i dijalizi, što doprinosi atraktivnosti destinacije za daljnji razvoj zdravstvenog turizma.
Županija
 • Krapinsko-zagorska županija

  2
 • OpisCilj projekta je stvaranje jedinstvenog zdravstvenog središta s termalnom rivijerom na površini od 24 ha, uz poštivanje visokih tehnoloških i humanih standarda te okoliša.
  Koncept projekta je temeljen na rekonstrukciji i obnovi postojeće Specijalne Bolnice Stubičke Toplice, u svemu u skladu sa standardima moderne medicine. Osim bolnice, projekt uključuje izgradnju Spa Grand Hotel Stubičke Toplice s 5 zvjezdica, s 466 kreveta i kongresnim centrom, te dva hotela s 4 zvjezdice: Stubaki Wellness Hotel i Meditative Maksimilijan Hotel, a ukupno 636 kreveta. Kao dodatna atrakcija, osim wellness centra i termalne rivijere, planiran je i aquapark.
  Projekt također obuhvaća izgradnju eko-etno sela sa 10 autentičnih vila, u kojima će posjetitelji moći uživati u lokalnoj sredini, u tradicionalnom okruženju.
  Provedbom projekta planirano je otvaranje 500 novih radnih mjesta.
  Djelatnost

  Turizam

  Zdravstveni turizam.

  Predviđeni izvori financiranja
  Vrijednost projekta€72.000.000,00
  Financiranje osigurano (%)
  Financiranje opisno54 milijuna EUR-a je već osigurano iz komercijalnog bankarskog kredita.

  Mogućnost sudjelovanja u projektu
  Traži se investitor
  Traži se strateški partner
  OstaloJavno-privatno partnerstvo. Privatni partner snosi rizik ulaganja 18 milijuna EUR-a vlastitih sredstava, dok je 54 milijuna EUR-a već osigurano iz komercijalnog bankarskog kredita.

  Status pripreme projektne dokumentacije
  Stanje dokumentacijeDjelomična dokumentacija
  Za detalje molimo kontaktirati investicije@hgk.hr

  Nositelj
  NositeljStubaki d.d.
  KontaktAdresa: Viktora Šipeka 29, Stubičke Toplice
  Kontakt osoba: gđa Martina Kovačić, direktorica hotela
  E-mail: martina.kovacic@bluesunhotels.com

  Ostale informacije
  Vrsta projektaJavno-privatni
  Za detalje molimo kontaktirati investicije@hgk.hr

  Vezane datoteke

  Image Specialized Hospital.jpg.jpg

  Image Thermal Riviera.PNG.png

  Image Grand Spa Hotel.PNG.png