14

Kliknite na kartu za pregled projekata u županiji.

Informacije o županiji

Informacije o županiji:
http://www.investincroatia.hr/region/osijek-baranja-county/

Više informacija o županiji:

ŽUPANIJSKA KOMORA OSIJEK
Europske Avenije 13, 31000 Osijek
tel. +385 (0)31 223 800
fax +385 (0) 223 824
hgkos@hgk.hr

Osoba za kontakt:
Kornela Miling (kmiling@hgk.hr)Print Karta
Projekt Sveučilišni centar Osijek
LokacijaStepinčeva ulica, Osijek
Županija
 • Osječko-baranjska županija
 • OpisSveučilišni centar bit će obrazovno središte koje će pružati kvalitetne uvjete za učenje i rad studentima i nastavnicima te osiguravati potporu svim razinama obrazovanja, uključujući i cjeloživotno obrazovanje. U tom smislu korisnici Sveučilišnog centra bit će sve generacije stanovništva. Uz to, u Sveučilišnom centru se planiraju održavati razna kulturna događanja kao što su predstavljanja knjiga, projekcije filmova, izložbe i sl. te pružati različite slične usluge. Sveučilišni centar treba omogućiti pristup znanju i informacijama te biti mjesto susreta pojedinaca i skupina koje djeluju na cijelom Sveučilištu i obližnjem Ekonomskom fakultetu.

  Cjeloživotno učenje podrazumijeva stjecanje i osuvremenjivanje svih vrsta sposobnosti, interesa, znanja i kvalifikacija od predškole do razdoblja nakon umirovljenja te potenciranje razvoja znanja i sposobnosti koje će omogućiti građanima prilagođavanje “društvu znanja” te aktivno sudjelovanje u svim sferama društvenog i ekonomskog života. Također se uvažavaju svi oblici učenja: formalno obrazovanje (npr. u školi i na fakultetu), neformalno obrazovanje (npr. usavršavanje vještina potrebnih na radnom mjestu, treninzi, seminari) i informalno obrazovanje (npr. razmjena znanja u obitelji, među prijateljima, na putovanjima itd). Visoka učilišta na razne načine podupiru i organiziraju cjeloživotno obrazovanje, s naglaskom na prilagodbu tema, oblika izvođenja nastave, satnice i ostalih elemenata edukacije zainteresiranim sudionicima. Planirani Sveučilišni centar bit će središnje mjesto izvedbe nastave – odabranih specijalističkih i izvanrednih studija, seminara, izložbi, tematskih predavanja – na razini Sveučilišta.

  Zgrada će se sastojati iz dvije zasebne cjeline, Sveučilišnog centra i stambeno poslovne zgrade.

  Sveučilišni centar biti će na razini prizemlja 1. i 2. kata. U prizemlju, osim prostora Sveučilišnog centra, predviđeni su i poslovni prostori trgovačke ili ugostiteljske namjene, kako bi se osigurala što veća cirkulacija stanovništva, dok je u dvije podzemne etaže predviđena garaža s pratećim tehničkim prostorima. Glavni ulaz Sveučilišnog centra smješten je na jugoistočnom ulazu gdje se formira ulazni trg, dok se poslovni sadržaji smiještaju većim dijelom u sjevernom dijelu prizemlja s internom komunikacijom koja ih povezuje s unutarnjim dijelom parcele. Sveučilišni centar sadržavati će kongresnu dvoranu s cca 400 mjesta s pratećim spremištem, prostorijom za režije i garderobom, pristup kongresnoj dvorani iz zajedničkog ulaznog prostora i sanitarije u ulaznom prostoru, prijamni hall s otvorenim atrijem koji se provlači kroz sve 3 etaže. Predviđena su dva panoramska dizala koja vode na gornje etaže ili u podzemnu garažu. Na 1. i na 2. katu organizirana je cjelina za potrebe cjeloživotnog obrazovanja. Grupa prostorija za potrebe cjeloživotnog obrazovanja prvenstveno je namijenjena odvijanju nastave cjeloživotnog obrazovanja i poslijediplomskim studijima. Uz standardno dnevno korištenje, režim korištenja ovih prostora bi uključivao i nastavu u večernjim satima i vikendom - polaznicima se konceptom rasporeda traženih sadržaja, tj. oblikovanjem unutrašnjeg prostora. Koncentrično oko centralno smještenog atrija smješteni su prostori za odmor i okupljanje, dok su predavaonice i dvorane, te ostali sadržaji organizirani uz obodna pročelja. Podzemni dio zgrade sadrži podzemnu garažu za 101 vozilo.
  Stambeno poslovna zgrada u prizemlju, osim ulaza u stubište stambenog dijela i podzemnu garažu, ima predviđene stanove orijentirane na dvorišni dio parcele te poslovne prostore, trgovačke ili ugostiteljske namjene, orijentirane prema ulici. U dvije podzemne etaže predviđena je garaža sa pratećim tehničkim prostorima i spremištima stanova. Osnovno obilježje građevine je linearni karakter nizanja sadržaja oko središnjih osi u kojoj se nalaze vertikalne i horizontalne komunikacije. U zgradi je projektirano ukupno 35 stanova te 6 poslovnih prostora trgovačke ili ugostiteljske namjene.

  A. PREDVIĐENE POVRŠINE - SVEUČILIŠNI CENTAR (ukupne površine: 11.067,41 m2):
  Etaža -2: 2.090,91 m2 (Garaža)
  Etaža -1: 2.183,58 m2 (Garaža)
  Prizemlje: 2.137,87 m2 (5 trgovačkih ili ugostiteljskih prostora, caffe bar, knjižara, ulazni hall, dvorana, garderoba, sanitarije, natkrivena terasa)
  1. Kat: 1.763,77 m2 (Hall, 10 predavaonica, dvorana, uprava, 9 kabineta, sanitarije, ostave, čajna kuhinja, natkrivene terase)
  2. Kat: 1.767,62 m2 (Hall, dvorana, uprava, 8 kabineta, 10 predavaonica, info zona, sanitarije, ostave, čajna kuhinja, natkrivena terasa)
  3. Kat: 29,27 m2 (Plinska kotlovnica)

  B. PREDVIĐENE POVRŠINE - Stambeno poslovna zgrada (ukupne površine: 5.967,36 m2):
  Etaža -2: 994,09 m2 Garaža, 36 spremišta
  Etaža -1: 958,47 m2 Garaža
  Prizemlje: 842,36 m2 5 stanova, 6 poslovnih prostora
  1. Kat: 620,73 m2 11 stanova
  2. Kat: 620,21 m2 11 stanova
  3. Kat: 588,19 m2 8 stanova
  4. Kat: 19,75 m2 stubište
  Djelatnost

  Infrastruktura - ostalo

  Obrazovna infrastruktura u kombinaciji s stambeno-poslovnom infrastrukturom.

  Predviđeni izvori financiranja
  Vrijednost projekta€18.500.000,00
  Iznos opisno18.500.000 EUR (s PDV-om)
  Financiranje osigurano (%)
  Financiranje opisnoSveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku samostalno je financiralo projektnu dokumentaciju, koja podrazumijeva sve projekte potrebne za ishođenje građevinske dozvole. Ishođene su građevinske dozvole. Potrebno je izraditi projekt opremanja i uređenja. Sveučilište nema osigurano financiranje za izgradnju.

  Mogućnost sudjelovanja u projektu
  Traži se investitor
  Traži se strateški partner

  Status pripreme projektne dokumentacije
  Stanje dokumentacijeDjelomična dokumentacija
  Za detalje molimo kontaktirati investicije@hgk.hr

  Nositelj
  NositeljSveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
  KontaktRektorat Sveučilišta
  Adresa: Trg Sv. Trojstva 3, 31000 Osijek
  Tel.: 031 224 102, 031 224 105
  Fax: 031 207 015
  E-mail: rektorat@unios.hr; sscitov@unios.hr
  www.unios.hr

  Ostale informacije
  Datum početkaQ1 2018. Projekt je spreman za realizaciju.
  Duljina projekta u mjesecima36 mjeseci
  Vrsta projektaJavno-privatni
  Za detalje molimo kontaktirati investicije@hgk.hr