Projekt Bioplinsko postrojenje "Trpinja I"
LokacijaProjekt se nalazi u istočnom dijelu Hrvatske, Općini Trpinja, 12 km od grada Vukovara. Sama lokacija na kojoj postrojenje treba biti izgrađeno nalazi se na ulazu u mjesto Trpinja s lijeve strane kad se dolazi iz smjera Osijeka.
Veličina parcele je 18.660 m2, a nalazi se 100 m zračne udaljenosti od državne ceste D2 (glavne državne ceste u sjevernoj Hrvatskoj, koja povezuje zemlju sa Slovenijom na zapadu i Srbijom na istoku). Mjesto za elektranu je dio veće građevinske zone koja je u vlasništvu Općine Trpinja i namijenjena je za gospodarske projekte. Na raspolaganju je i dodatnih 33.947 m2 građevinskog zemljišta.
Županija
 • Vukovarsko-srijemska županija

  16
 • OpisCilj projekta je izgradnja bioplinskog postrojenje snage 1MW. Postrojenje će u prvim godinama rada većinom pokretati stajski gnoj i kukuruzna silaža. S odmakom od prvih godina rada postrojenje bi postupno prešlo na korištenje ostataka iz prehrambeno-prerađivačke industrije.
  Dobavljači sirovina prvenstveno će biti lokalni poljoprivrednici, čije se poljoprivredne površine nalaze u neposrednoj okolici lokacije postrojenja. Postrojenje će od lokalnih farmera preuzimati stajski gnoj, te dokupljivati kukuruznu silažu. Sirovina će u bioplinskom postrojenju fermentirati, a do godišnjeg doba za iznošenje gnojiva će biti međuskladištena u dva konačna skladišta.
  Tekući fermentirani supstrat će se isporučivati poljoprivrednicima s kojima je prethodno sklopljen ugovor o dobavi stajskog gnoja i kukuruzne silaže. Poljoprivrednici će ga iz krajnjih spremnika uzimati cisternama i kao visoko vrijedno gnojivo koristiti na svojim poljoprivrednim površinama. Dobiveni bioplin će se međuskladištiti u folijskim spremnicima iznad fermentora i dodatnog fermentora, a kasnije u kogeneracijskom agregatu pretvarati u električnu i toplinsku energiju.
  Proizvedena električna energija će se prodavati lokalnom poduzeću za opskrbu električnom energijom (HEP). Toplinska energija će se koristiti kao procesna energija za bioplinsko postrojenje. Višak topline koristiti će se za grijanje vlastitih prostorija
  Djelatnost

  Energetika - obnovljivi izvori energije


  Predviđeni izvori financiranja
  Vrijednost projekta€3.700.000,00

  Mogućnost sudjelovanja u projektu
  Traži se investitor
  Traži se strateški partner
  OstaloProdaja projekta.

  Status pripreme projektne dokumentacije
  Stanje dokumentacijePotpuna dokumentacija
  Za detalje molimo kontaktirati investicije@hgk.hr

  Nositelj
  NositeljRelaxo d.o.o.
  KontaktAdresa: Martina Divalta 166, Osijek
  Kontakt osoba: Igor Popović, direktor
  Mob: 091 511 1150
  e-mail: igorpopo@gmail.com
  web: www.relaxo.hr

  Ostale informacije
  Datum početkaOdmah po pronalaženju ulagača.
  Duljina projekta u mjesecima7 mjeseci
  Vrsta projektaPrivatni
  Za detalje molimo kontaktirati investicije@hgk.hr

  Vezane datoteke

  Image Picture 1.jpg.jpg

  Image Picture 2.jpg.jpg

  Image Picture 3.jpg.jpg

  Image Picture 4.jpg.jpg

  Image Picture 5.jpg.jpg

  Image Picture 6.jpg.jpg

  Image Ortophoto 1.jpg.jpg

  Image Ortophoto 2.jpg.jpg